Laatst gewijzigd: 18/09/2017

+Startpagina
Onze federatie
Activiteitenkalender
+Onze kerk
Beelden en glasraam
Kruisweg
Klokken
Beiaard
Onze parochie
+Levende gemeenschap
Parochieploeg
Parochieberaad
Kerkfabriek
Parochieblad
V.P.W.
Gebouwen
Liturgie
Ziekenzorg
Onderwijs
Misintenties
Eucharistievieringen
Parochienieuws

Beste,

Beste vrijwilliger, Een nieuwe federatiekalender… de laatste… tenminste zoals we die ondertussen kennen. In de loop van dit jaar zal immers de ‘pastorale zone Liedekerke-Affligem’ het levenslicht zien. En zullen we dus ook een iets andere kalender hebben die de activiteiten van 5 gemeenschappen een plaatsje zal geven.

Een kalender is niet alleen een handig ding dat je ervoor kan behoeden om dingen te vergeten. Niet alleen een middel om ervoor te zorgen dat gemaakte afspraken ook werkelijk worden nagekomen. Dat is belangrijk maar toch niet het bijzondere van een kalender…

Een kalender zegt iets… hij geeft een beeld, een kijk op wat er leeft in een beweging, een werkgroep, een gemeenschap. Tegelijk zegt hij ook wat er niet leeft. Zo toont hij de sterke en zwakke kanten van een gemeenschap. Soms zegt hij: van dit is er wat té veel en… van dit té weinig. Een kalender zegt waar je naartoe wil of waar je niet meer naar toe wil.

Onze federatiekalender doet dat ook! Hij vertelt niet alleen dat er ‘van alles gebeurt’. Dat weet hij wel. Maar hij is vooral bekommerd om ‘wat’ er gebeurt. Hij legt een vergrootglas op ‘wat’ we doen. Daardoor wordt ook duidelijk ‘waarom’ we dat doen en ‘van waaruit’ we dingen organiseren.

Wat? Waar? en wanneer? Je vindt het allemaal terug in deze kalender. Een handig instrument om te gebruiken op vergaderingen en zo dubbele boekingen te vermijden. De info die we geven in deze kalender is beperkt. Als je wil dat je activiteit uitgebreider wordt aangekondigd in Kerk en Leven, geef je tekst/foto dan tijdig door (drie weken op voorhand). Ook een verslag en fotomateriaal nadien zijn altijd welkom.

Deze ‘laatste’ federatiekalender wil een uitnodiging zijn om naar elkaar toe te groeien, om elkaar te zoeken en vinden in wat ons bij mekaar brengt, in wat ons ten diepste bezielt. Zo groeien we ook daadwerkelijk naar een zone. Van harte, Sven

 

Klik hier voor de activiteitenkalender